Verandering realiseren

We nodigen jou uit voor een programma van 10-maanden voor een gemixte groep medewerkers en ZZP-ers die veranderingen willen doorvoeren.

Herken jij jezelf in één of meer van de volgende punten:

Heb jij het gevoel dat je jouw kwaliteiten onvoldoende kwijt kunt? Moet jij de alleskunner zijn? Is je werk een sleur en vraag je je af hoe het anders kan? Heb je nooit tijd besteed aan je persoonlijke ontwikkeling? Ben je zoekende van werk naar werk en/of zit je op je werk niet lekker op je plek? Vind je jezelf niet zo heel bijzonder? Is je werkdruk hoog en zoek je oplossingen? Of is verandering in je team de enige constante en wil jij jezelf blijven? Ben je bereid zelf ook te veranderen en wil je ontdekken hoe?

Voor medewerkers en ZZP-ers

10 maanden
€ 4.500
11-33 deelnemers
 • Ontdek wat jouw talenten, passies en doelen zijn
 • Leer hoe jouw talent kan bijdragen aan verandering in jouw organisatie
 • Ontwikkel je persoonlijke toekomstvisie zodat je lekkerder in je vel zit
 • Vertaal je inzichten naar concrete stappen voor jezelf binnen je team

De volgende start van het jaarprogramma is in april!

Aanmelden binnen een paar minuten!

Wat klanten over het jaarprogramma zeggen

Theo Budding
“Star”

Nathalie Zigterman
“Creator”

Yves Martens
“Mechanic”

OVERZICHT

Wij creëren en leveren systemische transformationele programma’s.

WAAROM

Soms zie je dat mensen na een opleidingstraject terugkomen in een niet veranderde organisatie en dan weggaan, waardoor de verander gezinde mensen weggaan en de overige blijven. Dit jaarprogramma zorgt ervoor dat je niet alleen zelf verandert maar gaandeweg de opleiding ook leert om je team(s) en organisatie(s) mee te laten veranderen. Voor verandering is tijd nodig, vandaar ook een jaarprogramma.

CONCEPT

Ons internationaal geteste concept benadert systemisch leiderschap op een holistische manier.

FOCUS

We maken niet noodzakelijk onderscheid tussen je professionele en je privé-leven en we kijken niet alleen naar jou maar ook naar je team en je organisatie of bedrijf. We werken van binnen naar buiten en dan van buiten naar binnen.

VERANDERING

Verandering is een langetermijnproces. Daarom kiezen we voor een jaarprogramma.

ECHTE ERVARINGEN

Onze programma’s zijn transformaties, geen droge presentaties. Daarnaast maken we gebruik van het ‘peer-to-peer’ leer principe; simpel gezegd: we leren van de ervaringen van elkaar en veranderen door ervaringen en inzichten.

IMPACT

Onze samenwerking heeft duidelijk gedefinieerde doelen en we meten de bereikte impact. Daarnaast hebben we ook een sociale belofte. Voor elk paar ogen dat we weer laten stralen door de jaaropleiding geven we een ander elders in de wereld de kans te stralen via B1G1. Je kunt onze score binnenkort volgen op GeniusU.

ZAKELIJK DENKEN

Wij zijn geen academici. We hebben teams geleid en echte bedrijfsproblemen opgelost. Wij geloven dat wanneer leiders hun ogen weer laten stralen omdat ze weten waar ze goed in zijn en ècht doen wat ze leuk vinden ze hun teams beter kunnen motiveren en leiden.

DOEN

Dit programma is gebaseerd op leren door te doen. We wisselen offline workshops af met individuele versnellingssessies en online groepssessies. Verder helpen we je leerproces door middel van interactieve persoonlijke ontwikkelingsopdrachten, het uitwisselen van theorie, groepsoefeningen en individuele acties met leuke leermethoden. Door je manager en/of je team te betrekken in dit jaarprogramma krijg je meer duurzame resultaten.

HOE WERKT HET PROGRAMMA EN VOOR WIE IS HET

 • Voor een gemixte groep van 11-33 teamleden; medewerkers en ZZP-ers
 • Een 10-maanden durend programma gestructureerd rond twee fases met terugkerende modules
 • Plus een extra bonus module: Breng je data in kaart (facultatief)

FASERING VAN HET PROGRAMMA

Fase 1 Van binnen naar buitenFase 2 Van buiten naar binnen
Breng jezelf in kaartVerandering realiseren senior professionals, breng jezelf in kaartVul je persoonlijke canvas in en ontdek je natuurlijke talent, passie en doelBreng je voortgang in kaart   Beschrijf je persoonlijke piekpunten, uitdagingen, prangende vragen en je grootste lessen. na afloop heb je inzicht in jouw ontwikkeling
Breng je visie in kaartVerandering realiseren senior professionals, breng je visie in kaartBegrijp de stadia van de Visie Hoogtelijnenkaart en ontwikkel een aantrekkelijke en krachtige visie met toekomstscenario’s met behulp van het VisiekompasBreng jezelf in kaartVerandering realiseren senior professionals, breng jezelf in kaartIdentificeer en elimineer je blokkades voor je eigen gevoel van flow en leer betere vragen te stellen vanuit andere energie
Breng je systeem in kaartVerandering realiseren senior professionals, breng je systeem in kaart 1pngOntdek je persoonlijke blokkades die tot nu toe nog niet zichtbaar waren en je ontwikkeling remmenBreng je systeem in kaartVerandering realiseren senior professionals, breng je systeem in kaartBegrijp hoe het systeem van je organisatie bijdraagt aan jouw succes en uitdagingen
Breng je voortgang in kaartHerken je kracht, uitdagingen en ontdek welke voortgang je boekt gedurende het programmaBreng je leiderschap in kaartOntwikkel een dieper inzicht in je gedrag en ontwikkel / verdiep je persoonlijke management stijl
Breng je team in kaartVerandering realiseren senior professionals, breng je team in kaartBegrijp de waarde van teamleden en verander je interacties, de samenwerking en communicatie binnen je teamBreng je team in kaartVerandering realiseren senior professionals, breng je team in kaart  Handel effectief bij weerstand en ontwikkel jouw manier om de spelers in je team positief te beïnvloeden
Breng je data in kaartVerandering realiseren voor senior professionals, Breng je data in kaartAan de slag met kwaliteit. Wat is de norm? Wat is Kwaliteit? En waarom denken we daar allen anders over?  

Dit programma is gebaseerd op leren door te doen. Het jaarprogramma wisselt offline workshops af met individuele versnellingssessies en online groepssessies. Verder helpen we je leerproces door middel van interactieve persoonlijke ontwikkelingsopdrachten, het uitwisselen van theorie, groepsoefeningen en individuele acties met leuke leermethoden. Door je manager en/of je teamleden te betrekken krijg meer duurzame resultaten.

Het programma is verdeeld in twee fases:

Fase 1: Jan 2019 – April 2020. Fase 2: Mei 2020 – Nov 2020.

*Geen workshops en sessies gedurende de zomermaanden (juli en augustus)

DETAILS VAN HET PROGRAMMA

MAANDEVENEMENTDUUR
Jan 2020Workshop #1 Breng jezelf in kaart1 dag
Jan-FebIndividuele Versnellingssessie #1 Breng je systeem in kaart2,5 uur
FebWorkshop #2 Breng je visie in kaart1 dag
MaartGroep Versnellingssessie #1 Breng je voortgang in kaart2 uur
AprilWorkshop #3 Breng je team in kaart + Breng je data in kaart1 dag
MeiGroep Versnellingssessie #2 Breng je voortgang in kaart2 uur
JunWorkshop #4 Breng jezelf in kaart½ dag
Jun-AugIndividuele Versnellingssessie #2 Breng je systeem in kaart2,5 uur
SeptWorkshop #5 Breng je leiderschap in kaart½ dag
OktWorkshop #6 Breng je team in kaart½ dag
NovSlotevenement2 uur

NA DEZE DAG HEB JE

 • Ontdekt wat je talenten, je passies en je doelen zijn
 • Een sterke kijk ontwikkeld op hoe jouw talent kan bijdragen aan verandering
 • Je visie gevormd door het creëren van stimulerende toekomstvisies
 • Inzichten gekregen in je persoonlijke systeem vanaf je blokkade tot je eerste stap
 • Je inzichten vertaald in concrete stappen voor jezelf binnen je team
 • Je team geleerd om te gaan met individuele interesses binnen een samenwerkingsverband
 • Flexibel gebruik kunnen maken van methodologieën en testen voor jezelf en je team
 • Inzicht in de complexiteit van het systeem van je organisatie
 • Geleerd effectiever (bege)leiding te geven aan verandering door draagvlak te creëren
 • Alle neuzen dezelfde kant op gekregen door je collega’s te enthousiasmeren

DE INHOUD VAN HET PROGRAMMA IS GEBASEERD OP

 • Verschillende leermethodes gecreëerd door de jaren heen als coach door Roosmarijn Haring;
 • Bewezen profilering methodes zoals Talent Dynamics van Roger Hamilton & Michelle Clarke;
 • Het navigeren door verandering met vertrouwen en een creatieve en open mindset;
 • Geïntegreerde positieve psychologie, gedragspatronen en systemisch werk;
 • Leiders die willen veranderen grondig te begeleiden over een langere periode van binnenuit en vervolgens van buiten naar binnen;
 • Ervaring bij het begeleiden van ca. 760 teamspelers van verschillende organisaties en bedrijven in Nederland, België en Engeland;
 • Meer dan 20 jaar ervaring bij bedrijven en organisaties variërend van management en project management posities tot het leiden en coachen van teams en het werken met management teams aan team gerelateerde zaken in verschillende verander programma’s.
Roosmarijn Haring GeodomeinRoosmarijn Haring

Roosmarijn Haring is International Best Selling Author, creatief ondernemer en CEO van internationaal trainingsbedrijf Geodomein. Ze is gecertificeerd als Master Trainer en als Systeem Opsteller en heeft verschillende programma’s en spellen gecreëerd voor teams. Roosmarijn heeft zich als doel gesteld 100.000 mensen te laten stralen doordat zij werk doen wat ze leuk vinden. Voordat zij Geodomein oprichtte heeft Roosmarijn verschillende functies gehad in bedrijven en organisaties op internationaal niveau. Als redacteur van Reed Business (Elsevier) jaagde ze wereldwijd op de beste verhalen in technologische niches en leidde ze het ideale team vanuit het Management Team. Als projectmanager in organisaties beïnvloedde zij beslissers en beleidsmakers. Roosmarijn woont in Goutum met haar man en twee kinderen.

Marlon Slob GeodomeinMarlon Slob

Marlon is Chief Operations Officer bij Geodomein ondersteunt de deelnemers van het jaarprogramma op hun reis.

 

 

Sebastiaan GeodomeinSebastiaan van der Meer

Sebastiaan is Chief Information Officer bij Geodomein en zorgt voor de technische en informatie ondersteuning.

 

ERVARINGEN

 “Ik ben heel enthousiast over het jaarprogramma. Als ik in mijn organisatie vertel over flow dan hangen ze allemaal aan mijn lippen. Ik ga alles wat ik heb geleerd zeker meenemen mijn organisatie in. Ik startte met een flow van 6,3 en zit nu op een 8. De doelstellingen die ik had die beginnen nu echt vorm te krijgen. Ik ben eigenlijk een heel blij mens.”

 “Ik mag graag met de techniek bezig zijn. Mijn organisatie zit al een hele tijd in een reorganisatie. Ik had veel last van die chaos. Toen dacht ik: als er niets veranderd dan ga ik weg. Terwijl ik het inhoudelijk juist zo naar mijn zin heb. Dankzij het jaarprogramma leerde ik meer structuur te vinden voor mezelf. Waar ben ik goed in. Wie heb ik in mijn team nodig. Waar krijg ik energie van. En nu kan ik dit veel beter aangeven aan mijn organisatie, waardoor ik lekkerder in mijn vel zit.”

 “Dit jaar is een achtbaan geweest. Ik heb dit jaar de sprong gewaagd om een eigen bedrijf te starten. Dankzij het jaarprogramma heb ik veel focus aan kunnen brengen en stappen kunnen zetten. Ik ben heel ver gekomen. Ik heb mijn baan opgezegd. Ik weet welke mensen ik nodig heb in mijn team. Bij alles wat ik doe weet ik nu dat ik ruimte moet hebben voor mijn creatieve energie. Mijn flow is van een 7,3 naar een 8,4 gegaan. Ik ben heel dankbaar met waar ik nu sta!”

INVESTERING & DATA

Duur: 10 opleidingsdagen / dagdelen verspreid over het jaar en ca 40 uur zelfstudie voor het voorbereiden van de lesdagen en terugkoppelen naar je team of organisatie

Instapniveau: hbo werk- en denkniveau

Locatie: Roulerend bij de organisaties van alle deelnemers, we komen ook bij jou

Data: Het volgende programma start in januari 2020. De data worden altijd gepland in overleg met de deelnemers. Neem contact met ons op voor de exacte startdata

Lestijden: 10.00 – 17.00 uur

Investering: €4.500 (exclusief btw), inclusief online studiemateriaal, koffie en thee. Exclusief lunch.

*korting bij meer deelnemers van dezelfde organisatie

Veel gestelde vragen

Vraag: Is het geschikt voor mij als manager of iemand in mijn team? Antwoord: Als manager kun je beter mee doen met de Manager Mastermind. Voor dit programma kan je iemand uit je team de kans geven zich verder te ontwikkelen. Voorwaarde voor deelname is dat iemand verander gezind is.

Vraag: Ik ben ambtenaar en heb een Persoonlijk Ontwikkelbudget (POB), kan ik dit gebruiken? Antwoord: Ja dat kan zeker. Ben je ambtenaar bij een provincie klik voor informatie hier en ben je ambtenaar bij een gemeente klik hier. Na inschrijving nemen we contact met je op en dan kun je dat direct aangeven.

Vraag: Wij zitten midden in een veranderproces waarbij verschillende teams bij elkaar komen. Kunnen we ook meer mensen afvaardigen voor dit jaarprogramma? Antwoord: Je kan ongeveer 5-7 teamleden van hetzelfde team, afdeling of cluster inschrijven. Zijn er meer mensen van het team of zijn er ook andere afdelingen binnen de organisatie die mee willen doen dan is het beter om te kiezen voor een op-maat organisatie breed programma. 

Vraag: Ik wil een verandering realiseren in mijn werk want ik ben op zoek naar een andere baan. Ik heb dus geen team. Is dit programma dan wel of niet geschikt voor mij? Antwoord: Als je een verandering in je persoonlijke werksituatie wilt realiseren is dit programma juist wel geschikt. We starten de focus op jou, jouw talent, passie, doelen, van daaruit kijken we naar jouw visie. Daarna is het belangrijk te kijken welk team er bij jou past. In jouw geval betekent dit dus samen identificeren wat voor soort baan, werkgever, werkomgeving je wilt. En als je ondertussen de baan van je dromen hebt gevonden of voor jezelf bent gestart kunt je het team om je heen inspireren of gaan bouwen. 

Vraag: Het probleem is we hebben eigenlijk helemaal geen team want we moeten samenwerken met individuen die over allemaal afdelingen verspreid zitten. Ik zou graag een team willen. Helpt dit programma mij? Antwoord: Als je zelf wilt leren hoe je van die losse individuen een team kunt maken kun je aan dit programma mee doen. Als de vraag achter de vraag is ‘kun je van ons losse zand een team maken’ dan is het programma ‘Breng je team in kaart’ meer geschikt. 

Vraag: Ik ben ZZP’er, kan ik dit programma ook in termijnen betalen? Antwoord: Ja dit programma kan in termijnen worden betaald. Maak het jezelf en ons gemakkelijk en regel een automatische betaling.

Vraag: Wat is de verwachte gemiddelde investering per week? Reacties van deelnemers op deze vraag zijn:

“Oeps best lastig. Je kunt namelijk deels zelf bepalen wat je doet met de opgedane kennis. Ik denk dat je op een uurtje voorbereiding per sessie moet rekenen (even weer aantekeningen en presentatie bekijken en logboek invullen) en een dag voor het lezen van het  e-boek. Daarnaast hangt het er vanaf wat je er op de werkvloer mee gaat doen maar dat kost in mijn optiek niet veel extra tijd. Dat levert ook veel op en is onderdeel van je werk”

“Ik denk dat het mij een halve dag per maand kost aan voorbereiding (dus 1 uur per week), maar eigenlijk ga ik nu al effectiever met mijn tijd om dus ik denk dat het me indirect ook tijd bespaard”

“ik denk dat het heel erg afhankelijk is wat je startpunt is en hoeveel tijd je er zelf bereid bent in te stoppen. In het begin had je huiswerk, nu wordt het meer een onderdeel van je werk. Je gaat anders/beter (na)denken over dingen, etc. Lastig echt in tijd uit te drukken, maar dagdeel per week?”

Scroll naar top