Verandering realiseren

We nodigen jou uit voor een programma van 10-maanden voor een gemixte groep medewerkers, beginnende managers, adviseurs en ondernemers van verschillende organisaties en bedrijven die veranderingen willen doorvoeren.

Zie jij dat er iets moet veranderen in jouw team, organisatie of bedrijf of is er een veranderopgave? Hebben jullie te veel werk en moet de productiviteit omhoog? Werken jullie langs elkaar heen in plaats van samen? Mis je verbinding met de rest van de organisatie? Of ben je zelf toe aan een nieuwe stap in je carrière? Ben je bereid zelf ook te veranderen en wil je ontdekken hoe?

Voor teamleden, medewerkers, adviseurs, beginnende managers en ondernemers met team (wens)

10 maanden

 

€4.500

15-30 deelnemers

Ontdek wat je talenten, je passies en je doelen zijn
Ontwikkel een sterke kijk op hoe jouw talent kan bijdragen aan verandering in je organisatie
Vertaal je inzichten in concrete stappen voor jezelf binnen je team
Het jaarprogramma start in november!

Aanmelden binnen een paar minuten!

OVERZICHT

Wij creëren en leveren systemische transformationele programma’s.

WAAROM

Soms zie je dat mensen na een opleidingstraject terugkomen in een niet veranderde organisatie en dan weggaan, waardoor de verander gezinde mensen weggaan en de overige blijven. Dit jaarprogramma zorgt ervoor dat je niet alleen zelf verandert maar gaandeweg de opleiding ook leert om je team(s) en organisatie(s) mee te laten veranderen. Voor verandering is tijd nodig, vandaar ook een jaarprogramma.

CONCEPT

Ons internationaal geteste concept benadert systemisch leiderschap op een holistische manier.

FOCUS

We maken niet noodzakelijk onderscheid tussen je professionele en je privé-leven en we kijken niet alleen naar jou maar ook naar je team en je organisatie of bedrijf. We werken van binnen naar buiten en dan van buiten naar binnen.

VERANDERING

Verandering is een langetermijnproces. Daarom kiezen we voor een jaarprogramma.

ECHTE ERVARINGEN

Onze programma’s zijn transformaties, geen droge presentaties. Daarnaast maken we gebruik van het ‘peer-to-peer’ leer principe; simpel gezegd: we leren van de ervaringen van elkaar en veranderen door ervaringen en inzichten.

IMPACT

Onze samenwerking heeft duidelijk gedefinieerde doelen en we meten de bereikte impact. Daarnaast hebben we ook een sociale belofte. Voor elk paar ogen dat we weer laten stralen door de jaaropleiding geven we een ander elders in de wereld de kans te stralen via B1G1. Je kunt onze score binnenkort volgen op GeniusU.

ZAKELIJK DENKEN

Wij zijn geen academici. We hebben teams geleid en echte bedrijfsproblemen opgelost. Wij geloven dat wanneer leiders hun ogen weer laten stralen omdat ze weten waar ze goed in zijn en ècht doen wat ze leuk vinden ze hun teams beter kunnen motiveren en leiden.

DOEN

Dit programma is gebaseerd op leren door te doen. We wisselen offline workshops af met individuele versnellingssessies en online groepssessies. Verder helpen we je leerproces door middel van interactieve persoonlijke ontwikkelingsopdrachten, het uitwisselen van theorie, groepsoefeningen en individuele acties met leuke leermethoden. Door je manager en/of je team te betrekken in dit jaarprogramma krijg je meer duurzame resultaten.

HOE WERKT HET PROGRAMMA EN VOOR WIE IS HET

 • Voor een gemixte groep van 15-30 teamleden; medewerkers, adviseurs, beginnende managers en ondernemers met een team (of team wens)
 • Een 10-maanden durend programma gestructureerd rond twee fases met terugkerende modules
 • Plus een extra bonus module: Breng je data in kaart (facultatief)

FASERING VAN HET PROGRAMMA

Fase 1 Van binnen naar buiten Fase 2 Van buiten naar binnen
Breng jezelf in kaartVerandering realiseren senior professionals, breng jezelf in kaart Vul je persoonlijke canvas in en ontdek je natuurlijke talent, passie en doel Breng je voortgang in kaart    Beschrijf je persoonlijke piekpunten, uitdagingen, prangende vragen en je grootste lessen. na afloop heb je inzicht in jouw ontwikkeling
Breng je visie in kaartVerandering realiseren senior professionals, breng je visie in kaart Begrijp de stadia van de Visie Hoogtelijnenkaart en ontwikkel een aantrekkelijke en krachtige visie met toekomstscenario’s met behulp van het Visiekompas Breng jezelf in kaartVerandering realiseren senior professionals, breng jezelf in kaart Identificeer en elimineer je blokkades voor je eigen gevoel van flow en leer betere vragen te stellen vanuit andere energie
Breng je systeem in kaartVerandering realiseren senior professionals, breng je systeem in kaart 1png Ontdek je persoonlijke blokkades die tot nu toe nog niet zichtbaar waren en je ontwikkeling remmen Breng je systeem in kaartVerandering realiseren senior professionals, breng je systeem in kaart Begrijp hoe het systeem van je organisatie bijdraagt aan jouw succes en uitdagingen
Breng je voortgang in kaart Herken je kracht, uitdagingen en ontdek welke voortgang je boekt gedurende het programma Breng je leiderschap in kaart Ontwikkel een dieper inzicht in je gedrag en ontwikkel / verdiep je persoonlijke management stijl
Breng je team in kaartVerandering realiseren senior professionals, breng je team in kaart Begrijp de waarde van teamleden en verander je interacties, de samenwerking en communicatie binnen je team Breng je team in kaartVerandering realiseren senior professionals, breng je team in kaart   Handel effectief bij weerstand en ontwikkel jouw manier om de spelers in je team positief te beïnvloeden
Breng je data in kaartVerandering realiseren voor senior professionals, Breng je data in kaart Aan de slag met kwaliteit. Wat is de norm? Wat is Kwaliteit? En waarom denken we daar allen anders over?    

Dit programma is gebaseerd op leren door te doen. Het jaarprogramma wisselt offline workshops af met individuele versnellingssessies en online groepssessies. Verder helpen we je leerproces door middel van interactieve persoonlijke ontwikkelingsopdrachten, het uitwisselen van theorie, groepsoefeningen en individuele acties met leuke leermethoden. Door je manager en/of je teamleden te betrekken krijg meer duurzame resultaten.

Het programma is verdeeld in twee fases:

Fase 1: nov 2019 – maart 2020. Fase 2: apr 2020 – okt 2020. *Geen workshops en sessies gedurende de zomermaanden (juli en augustus)

 

DETAILS VAN HET PROGRAMMA

MAAND EVENEMENT DUUR
Nov 2019 Workshop #1 Breng jezelf in kaart 1 dag
Nov-Jan Individuele Versnellingssessie #1 Breng je systeem in kaart 2,5 uur
Jan Workshop #2 Breng je visie in kaart 1 dag
Feb Groep Versnellingssessie #1 Breng je voortgang in kaart 2 uur
Maart Workshop #3 Breng je team in kaart + Breng je data in kaart 1 dag
Apr Groep Versnellingssessie #2 Breng je voortgang in kaart 2 uur
Mei Workshop #4 Breng jezelf in kaart ½ dag
Jun-Aug Individuele Versnellingssessie #2 Breng je systeem in kaart 2,5 uur
Jun Workshop #5 Breng je leiderschap in kaart ½ dag
Sept Workshop #6 Breng je team in kaart ½ dag
Okt Slotevenement 2 uur

NA DEZE 10 MAANDEN HEB JE

 • Ontdekt wat je talenten, je passies en je doelen zijn
 • Een sterke kijk ontwikkeld op hoe jouw talent kan bijdragen aan verandering
 • Je visie gevormd door het creëren van stimulerende toekomstvisies
 • Inzichten gekregen in je persoonlijke systeem vanaf je blokkade tot je eerste stap
 • Je inzichten vertaald in concrete stappen voor jezelf binnen je team
 • Je team geleerd om te gaan met individuele interesses binnen een samenwerkingsverband
 • Flexibel gebruik kunnen maken van methodologieën en testen voor jezelf en je team
 • Inzicht in de complexiteit van het systeem van je organisatie
 • Geleerd effectiever (bege)leiding te geven aan verandering door draagvlak te creëren
 • Alle neuzen dezelfde kant op gekregen door je collega’s te enthousiasmeren

DE INHOUD VAN HET PROGRAMMA IS GEBASEERD OP

 • Verschillende leermethodes gecreëerd door de jaren heen als coach door Roosmarijn Haring;
 • Bewezen profilering methodes zoals Talent Dynamics van Roger Hamilton & Michelle Clarke;
 • Het navigeren door verandering met vertrouwen en een creatieve en open mindset;
 • Geïntegreerde positieve psychologie, gedragspatronen en systemisch werk;
 • Leiders die willen veranderen grondig te begeleiden over een langere periode van binnenuit en vervolgens van buiten naar binnen;
 • Ervaring bij het begeleiden van ca. 750 teamspelers van verschillende organisaties en bedrijven in Nederland, België en Engeland;
 • Meer dan 20 jaar ervaring bij bedrijven en organisaties variërend van management en project management posities tot het leiden en coachen van teams en het werken met management teams aan team gerelateerde zaken in verschillende verander programma’s.
Roosmarijn Haring GeodomeinRoosmarijn Haring

Roosmarijn haar doel is om leiders die willen veranderen te veranderen om systemen te verschuiven en ogen te laten stralen. Zij is de oprichter van Geodomein, een internationaal trainingsbedrijf. Geodomein richt zich op het veranderen van systemen van organisaties van binnenuit door belangrijke spelers in teams te begeleiden met strategische transformatie programma’s. Sinds 2013 heeft Geodomein gewerkt met senior professionals en hun teams in Nederland, België en Engeland. Ze is gecertificeerd als Master Trainer en als Systeem Opsteller, is schrijver en spreker en heeft verschillende team programma’s en spellen gecreëerd. Voordat ze Geodomein oprichtte had Roosmarijn verschillende functies in bedrijven en organisaties op internationaal niveau. Als redacteur van Reed Business (Elsevier) jaagde ze wereldwijd op de beste verhalen in technologische niches en leidde ze het ideale team vanuit het MT. Als projectmanager in organisaties beïnvloedde ze beslissers en beleidsmakers. Roosmarijn woont in Goutum met haar man en twee kinderen.

Jan Everts GeodomeinJan Everts

Jan zijn doel is om het beste uit individuen en/of teams te halen. ‘Ontwikkel jezelf met passie’ is zijn slogan. Als trainer bij Geodomein heeft hij impact op mensen en start hij een transformatieproces op naar levenslange persoonlijke ontwikkeling. Bij het werken met teams zoekt hij naar manieren om goed presterende teams te creëren zonder het persoonlijke beeld van elk teamlid te verliezen. Hij begeleidt op een ontspannen en persoonlijke manier. No-nonsense, confronterend met compassie en humor. Voordat hij zijn coaching, training & consultancy bedrijf oprichtte, bekleedde Jan verschillende management en projectmanagement functies bij ING. Als HR-expert en gecertificeerd coach, coachte hij jonge talenten en begeleidde hij intervisiesessies binnen de ING Talent Development-programma’s. Jan woont in Baarn met zijn vriendin en hun vier kinderen.

ERVARINGEN

“Geodomein heeft ons team treffend in kaart gebracht. Naast persoonlijke inzichten, ook voor het team als geheel: waar liggen onze sterkten, welke energieën zijn oververtegenwoordigd en welke benutten we als team te weinig. Prettig en helder! Het smaakt voor mij naar meer, zowel persoonlijk als voor het team.” “Voor mij vielen alle puzzelstukjes op zijn plek. Ik kreeg niet alleen inzicht maar ook een structuur die me hielp om mijn persoonlijke doelen te bereiken en tevens teamdoelen, waardoor onze motivatie is veranderd. Het programma was erg verhelderend door gebruikt te maken van de mix van vertrouwen, flow en systemisch werk.” “Een groot voordeel is dat mijn (toch best specialistisch) werk geen issue is; dat hoef ik niet uit te leggen. We focussen op mijn passies, wat mijn drive is, wat mij beweegt. Ieder overleg verwonder ik me over de stappen die we nemen. Het programma laat me op een voortreffelijke manier een andere route in mijn levenspad beleven. Dat is leuk, vernieuwend en brengt me in de juiste flow. Daar profiteer ik van en ook mijn naasten!”

INVESTERING & DATA

Duur: 10 opleidingsdagen / dagdelen verspreid over het jaar en ca 40 uur zelfstudie voor het voorbereiden van de lesdagen en terugkoppelen naar je team of organisatie

Instapniveau: hbo werk- en denkniveau

Locatie: Roulerend bij de organisaties van alle deelnemers, we komen ook bij jou

Data: Het programma is gestart in januari 2019. Het volgende programma start in mei 2019. Neem contact met ons op voor de exacte startdata

Lestijden: 10.00 – 17.00 uur

Investering: van €4.500 nu met vroegboekkorting tot en met 15 februari 2019 €4.000* (exclusief btw), inclusief online studiemateriaal, koffie en thee. Exclusief lunch.

*korting bij meer deelnemers van dezelfde organisatie

Veel gestelde vragen

Vraag: Is het geschikt voor mij als manager of iemand in mijn team? Antwoord: Als je een beginnende manager bent kun je zelf mee doen of je kan iemand uit je team de kans geven zich verder te ontwikkelen. Voorwaarde voor deelname is dat iemand verander gezind is.

Vraag: Ik ben ambtenaar en heb een Persoonlijk Ontwikkelbudget (POB), kan ik dit gebruiken? Antwoord: Ja dat kan zeker. Ben je ambtenaar bij een provincie klik voor informatie hier en ben je ambtenaar bij een gemeente klik hier. Na inschrijving nemen we contact met je op en dan kun je dat direct aangeven.

Vraag: Wij zitten midden in een veranderproces waarbij verschillende teams bij elkaar komen. Kunnen we ook meer mensen afvaardigen voor dit jaarprogramma? Antwoord: Je kan ongeveer 5-7 teamleden hetzelfde team, afdeling of cluster inschrijven. Zijn er meer mensen van het team of zijn er ook andere afdelingen binnen de organisatie die mee willen doen dan is het beter om te kiezen voor een op-maat organisatie breed programma.

Vraag: Ik wil een verandering realiseren in mijn werk want ik ben op zoek naar een andere baan. Ik heb dus geen team. Is dit programma dan wel of niet geschikt voor mij? Antwoord: Als je een verandering in je persoonlijke werksituatie wilt realiseren is dit programma juist wel geschikt. We starten de focus op jou, jouw talent, passie, doelen, van daaruit kijken we naar jouw visie. Daarna is het belangrijk te kijken welk team er bij jou past. In jouw geval betekent dit dus samen identificeren wat voor soort baan, werkgever, werkomgeving je wilt. En als je ondertussen de baan van je dromen hebt gevonden of voor jezelf bent gestart kunt je het team om je heen inspireren of gaan bouwen. 

Vraag: Het probleem is we hebben eigenlijk helemaal geen team want we moeten samenwerken met individuen die over allemaal afdelingen verspreid zitten. Ik zou graag een team willen. Helpt dit programma mij? Antwoord: Als je zelf wilt leren hoe je van die losse individuen een team kunt maken kun je aan dit programma mee doen. Als de vraag achter de vraag is ‘kun je van ons losse zand een team maken’ dan is het programma ‘Breng je team in kaart’ meer geschikt. 

Vraag: Ik ben ZZP’er, kan ik dit programma ook in termijnen betalen? Antwoord: Ja dit programma kan in termijnen worden betaald. Maak het jezelf en ons gemakkelijk en regel een automatische betaling.

Vraag: Wat is de verwachte gemiddelde investering per week? Reacties van deelnemers op deze vraag zijn:

“Oeps best lastig. Je kunt namelijk deels zelf bepalen wat je doet met de opgedane kennis. Ik denk dat je op een uurtje voorbereiding per sessie moet rekenen (even weer aantekeningen en presentatie bekijken en logboek invullen) en een dag voor het lezen van het  e-boek. Daarnaast hangt het er vanaf wat je er op de werkvloer mee gaat doen maar dat kost in mijn optiek niet veel extra tijd. Dat levert ook veel op en is onderdeel van je werk”

“Ik denk dat het mij een halve dag per maand kost aan voorbereiding (dus 1 uur per week), maar eigenlijk ga ik nu al effectiever met mijn tijd om dus ik denk dat het me indirect ook tijd bespaard”

“ik denk dat het heel erg afhankelijk is wat je startpunt is en hoeveel tijd je er zelf bereid bent in te stoppen. In het begin had je huiswerk, nu wordt het meer een onderdeel van je werk. Je gaat anders/beter (na)denken over dingen, etc. Lastig echt in tijd uit te drukken, maar dagdeel per week?”

 

© 2019 Geodomein

Volg ons

0850602158

info@geodomein.nl

It Grien 6

9084 AM Goutum