Ben jij ook een Winterbij?

Jij komt toch ook?

Tjee, het is al ver in oktober! Nog maar een maand te gaan en dan ‘buzzt’ het in Geoland. Ik kijk naar buiten, column 16 winterbijeneindelijk lijkt de zomer haar meerdere te erkennen in de herfst en heeft deze met een heerlijke storm haar rentree gemaakt. Buiten is geen bezige bij meer te bekennen. Inmiddels lijkt de storm te gaan liggen. De lucht is schoon, fris en zuiver. Ondertussen worden de winterbijen geboren. Winterbijen zijn de bijen die het bijenvolk door de winter helpen. Ze leven langer doordat ze in het najaar meer worden verwend en ook nog eens minder hoeven te doen. Typisch, zo bedenk ik me terwijl ik kijk hoe de zon nieuw licht geeft aan de herfst. Zo is het ook met het GeoBuzz congres dat plaats vindt op 25 en 26 november.

Voor het eerst hebben de brancheorganisatie Geo Informatie Nederland en GeoBusiness Nederland de handen ineen geslagen om samen tot één congres te komen. Geen GeoInfoXchange meer, geen Geodesia congres. Ook CMedia is aangesloten. Hierdoor heeft het evenement nu twee mediapartners, met naast Geo-Info ook het GIS-magazine. Dit betekent mede dat op het beursfront nu ook de handen ineen geslagen zijn; geen GeoEvent meer. Onder organisatie van Sense wordt voortaan één groot congres met beurs georganiseerd. Voor ons als geovolk betekent dat luxe: als we daar heen gaan weten we zeker dat we alle nieuwtjes horen op het geofront en al onze relaties kunnen spreken, want íedereen is daar. Kortom, we worden verwend en hoeven minder te doen om hetzelfde te bereiken!

Dat is nog niet alles. Want de vergelijking met de winterbijen gaat verder. Winterbijen zijn van groot belang voor het bijenvolk; zij moeten het volk in het voorjaar weer opstarten. Ik hoor geospecialisten vaak beargumenteren dat hun organisatie zonder hun werk niet goed zou functioneren… Let op: dit congres is niet alleen voor onszelf. Ook voor de afnemers van onze geo-producten. Want alleen maar preken voor eigen parochie is ook betrekkelijk. Laat klanten zèlf de mogelijkheden van ‘geo’ ervaren. Als lid van de programmacommissie was ik betrokken bij de samenstelling van het programma. Vanaf de allereerste bijeenkomst met deze grote groep geokenners stond één ding voorop: we willen ook een aantrekkelijk programma leveren voor een ieder die in ‘geo’ is geïnteresseerd. Of we daar al in geslaagd zijn, of in de komende jaren nog meer volwassen moeten worden, dat laat ik voor ieders eigen oordeel. Uiteraard zijn tips voor het programma van volgend jaar al welkom.

Wij zelf weten allang dat ‘geo’ van groot belang is voor organisaties en dat dit belang alleen maar toeneemt. Graag willen we dit ook uitdragen in onze organisaties. Zodat we niet onzichtbaar zijn – met als risico dat we bijvoorbeeld van het schetsbord verdwijnen bij een reorganisatie. We willen dat het geowerk op waarde wordt geschat. Overweeg daarom bij je GeoBuzz bezoek een afnemer mee te nemen en laat anderen eens het woord voor jou houden.

De belangrijkste winteractiviteit voor honigbijenvolken is het nest warm houden om de winter te overleven. Dit kunnen bijen alleen doen door als vele individuen in een kolonie (volk) samen te werken om het microklimaat in het nest te reguleren. Kortom, zonder jouw komst wordt GeoBuzz niet wat het zou kunnen zijn. Ik ben bij GeoBuzz! Jij ook?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Yves

Stond al in de agenda, de geobuzz. Maar dat is een goeie tip, om een afnemer mee te nemen. Ik ken er wel een paar die geinteresseerd zouden zijn. Ik zal ze eens benaderen.

Groet,
Yves

Ps, mooie foto’s!

henk key

Ha Roosmarijn,
Leuk wervend schrijven voor de Geobuzz, verwijzingen naar herfst en winter spreken mij wel aan aangezien ik zelf in de (leeftijds)winter zit. De deelnamekosten zijn echter voor mij als winter-geo wel erg hoog. Ik zie wel een korting voor de lente-geo’s (studenten) maar wintergeo’s worden vergeten.

Groet, Henk

Scroll naar top