Roosmarijn Haring:

"Doe jij wat je leuk vindt?"
Inhuren voor een inspiratiesessie

Over Roosmarijn Haring

Roosmarijn Haring, oprichter van Geodomein, heeft een geografische achtergrond. Ze heeft in de natuurbescherming gewerkt en in de geo-informatie sector waar ze kaarten gebruikte om te visualiseren, te communiceren en te lokaliseren. Tegelijkertijd coachte Roosmarijn jarenlang teams om hen te helpen te doen wat ze leuk vinden.

Ze zocht naar het perfecte profileringsinstrument om teams echt in kaart te brengen. Het vinden van Talent Dynamics was een keerpunt. Dankzij deze tool kan Geodomein teams nog beter begeleiden om te revolutioneren wat ze doen. Geodomein is het eerste Nederlandse bedrijf dat partner is van Talent Dynamics en bevoegd is om jou en je team levensveranderende Talent Dynamics programma’s aan te bieden. 

Roosmarijn vertelt: “Vroeger als jong meisje fietste ik langs de weilanden in de binnenduinrand waar ik woonde en verwonderde me over de lage -maar als je goed keek- duidelijk herkenbare glooiingen in het weiland. Tijdens mijn studie fysische geografie in de jaren ‘90 leerde ik dat dit strandwallen genoemd werden. In de treinritten richting de universiteit deelde ik mijn verwondering over het ogenschijnlijk vlakke landschap dat langs gleed met reisgenoten. Nederland is niet plat. Onder het oppervlak liggen verhalen verborgen. In de jaren daarna is de wereld steeds gehaaster geworden. Soms lijkt het wel of we de verbinding met onze omgeving aan het verliezen zijn en de weg kwijt zijn.

In 2013 startte ik Geodomein zodat ik elke dag kan doen wat ik leuk vind. Bij opdrachtgevers merkte ik dat er ook veel verhalen onder de oppervlakte verborgen liggen. Door mijn interviews in het kader van bijvoorbeeld verandermanagement bij overheden en het bedrijfsleven was ik geschokt door hoe vaak mensen werk zien als ‘gewoon werk’. Passieloos. ‘Omdat het moet’. Het meest illustratieve voorbeeld vind ik nog steeds een werknemer die mij vertelde hoeveel boterhammen ze nog moest smeren tot aan haar pensioen…

Gaandeweg de jaren verschoof mijn werk meer en meer naar het coachen van teams om hen te begeleiden op hun route naar hun ware potentieel. En om organisaties met een positieve mentaliteit te helpen. Net als de Japanners die barsten in aardewerk zien als een onderdeel van de geschiedenis ervan. Ik herken schoonheid in gebroken dingen en geloof dat je kracht uit pijn kan putten. Japans’ ‘Kintsukuroi’ of ‘Kintugi’ is de kunstvorm waarbij ze met goudverf  scheuren in gebroken aardewerk en keramische voorwerpen benadrukken. Zij hebben het dus over “de kracht van het gebrokene”. Ik zie verborgen potentieel en faciliteer anderen graag om hun talenten te vinden. Want waarom zou je de moeilijke weg kiezen als je ook jouw pad van minste weerstand kunt volgen?

“There is a crack in everything – that’s where the light gets in” Leonard Cohen

Wat weten weinig mensen van jou?

  • Dat ik mij zelf eens per maand trakteer op een stapel (management)boeken;
  • Dat ik muziek schilder bij heARTsongpaintings;
  • Dat ik trotse mama ben van een jongen en een meisje;
  • Dat ik samen met mijn prins een energie-neutrale schuurwoning heb laten bouwen in het groen.

“Roosmarijn is a mentor you can trust. As well as being the No 1 Talent Dynamics consultant in the Netherlands, Roosmarijn does what she says she will do, by the time she says she will! She pays real attention to the needs of her clients. Making sure they have an incredible experience and receive real value is important to her.”

Michelle Clarke

Global Partnerships Manager and Co-Fouder of Talent Dynamics, GeniusU and Entrepreneurs Institute

+31 6 543 91 597

info@geodomein.nl

Partner van Talent Dynamics