Hoe word je rijk?

[et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.7″]

Rijk hoe word je dat Talent Dynamics Nederland GeodomeinHoe word je rijk?

Flow creëren als een rivier

Onlangs verhuisden we met Geodomein naar een plek tussen de bomen in het groen. De vogels fluiten hier hoorbaar, de kippen en haan scharrelen om het kantoor. ’s Morgens vroeg rent er een grote haas voorbij. Laatst was ik aan het skypen met iemand in Zuid-Afrika die bij het afscheid zei “good luck with the chickens”. Kennelijk zijn onze natuurgeluiden ook voor onze klanten hoorbaar. Ik hou van het landschap om ons heen.

Lessen uit de natuur

Ik zit graag naar het landschap te kijken. De natuur heeft zo veel lessen voor ons als we bereid zijn ze te zien. Hoe kijk jij naar je tuin of de omgeving waar je woont? Ben je druk met het jagen op vlinders met je netje of ben jij je een eigen tuin aan het creëren? Geef je je tuin water met een emmer, of je geef je het water met een permanente rivier?

“Be still like a mountain

And flow like a great river”

Lao Tse

We kunnen allemaal een tuin inrichten. Maar kunnen we ook een eigen rivier laten stromen? Een rivier is als overvloed. Een paar weken geleden ontdekte ik dat ik weerstand had op overvloed. Ik kon deze blokkade wegnemen dankzij een coaching techniek die ik op mezelf toepaste (waarover meer in mijn volgende column). Dankzij het opheffen van mijn eigen blokkade gaat deze column over rijkdom. In allerlei vormen: rijkdom in kleur zoals hier in ons kantoor in het groen, omringt door blauw. Maar ook allerlei andere soorten van rijk zijn en voelen.

Rijkdom

Een ieder die rijkdom heeft in geld, gezondheid, vriendschappen, levenswijsheid of anderszins heeft zijn of haar eigen rivier gecreëerd. Als we onze rivier laten groeien, laten we onze stroom groeien. Naarmate we onze stroom vergroten, vermeerderen we onze aantrekkingskracht. Op het eerste gezicht lijken de twee metaforen op elkaar: net als bij de vlinders is het water in de rivier tijdelijk; net als bij de tuin is de rivier permanent.

Er zijn echter vier belangrijke toevoegingen, gedachten, en vergelijkingen die ik met je wil delen als het gaat om rijk zijn.

Water stroomt

Water stroomt, net als geld. Er stroomt geld rond op onze aarde in een ongekend tempo. Mensen die zelf rijk zijn geworden hebben hun rijkdom niet bereikt door ‘geld te verdienen’, maar juist door ‘flow te creëren’. Kortom, door te doen wat ze leuk vinden. Ze hebben vervolgens geleerd hoe ze een deel van de geldstroom naar henzelf maar ook naar hun ondernemingen kunnen doorsturen. Je zou kunnen zeggen dat je voor je rijkdom dus een rijk (-s) waterstaat nodig hebt met sluizen, meren en stuwen voor jouw rivier. Het is goed om te bedenken welk water van de rivier je waar heen wilt laten stromen.

Alles stroomt

Flow gaat over meer dan rijk als cashflow. Het gaat over jouw levensstroom. Voor ieder van ons geldt dat we onze grootste rijkdom creëren als we in onze eigen persoonlijke flow zijn. Diegene onder ons die een rivier rond hun stroom, hun ‘flow’ bouwen, trekken alle middelen, mensen en kansen op dezelfde manier aan. Denk aan een blad van een boom dat in een rivier valt, die vervolgens door de middelpuntvliedende kracht wordt aangetrokken. Zie je het voor je? Wanneer we de juiste rivier aan het creëren zijn, voelt het goed voor ons. Als je je flow vindt, begin je van het leven te houden en je volledige potentieel te leven.

Natuurlijke bedding

Er zijn verschillende beddingen voor een ​​rivier en we hebben allemaal onze eigen natuurlijke bedding; graag die met de minste weerstand. Binnen de profileringsmethode die wij bij Geodomein gebruiken classificeren we deze natuurlijke rivierbeddingen als acht profielen. Elk profiel heeft een ander spel met verschillende spelers en verschillende regels. Totdat je je natuurlijke pad volgt voelt het leven als een worsteling en je zal je waarschijnlijk weinig aantrekking vinden. Velen van ons werken op een fractie van ons ware potentieel.

Als jij durft en je gaat concentreren op je natuurlijke pad dan verandert je leven snel. Ik maak het zelf mee. En zie het wekelijks gebeuren bij zowel individuele teamleiders, bedrijfseigenaren, vakspecialisten als bij hele teams. Zo ook bij ons eigen groeiende Geodomein team, laagje voor laagje. Zo’n transformatie zien we op het gebied van rijkdom in haar breedste vorm, die verandert van ‘moeilijk te krijgen’ tot ‘gemakkelijk om te geven’.

“In nature we never see anything isolated,

but everything in connection with something else which is

before it, beside it, under it and over it.” –

Johann Wolfgang von Goethe

Jouw doel

In een rivier is flow, of doorstroming of dynamiek zeer belangrijk. Rivieren hebben een hoogte die de snelheid bepaalt waarmee het water stroomt. Op dezelfde manier bepaalt waarde de snelheid van het vertrouwen en van het geld (of iets anders waardevols) dat uitgewisseld wordt. Rivieren hebben ook een breedte, die bepaalt het volume van het
water dat op die snelheid stroomt.

Meer geven opent de weg naar meer ontvangen. Met flow gaat een groter inkomen hand in hand met een groter resultaat. In de beperkte tijd die we op onze aarde hebben, kiezen we onze kracht om te creëren en onze kracht om bij te dragen. Wanneer je in je flow leeft, maximaliseer je deze kracht. Je trekt de middelen aan om een ​​blijvende erfenis achter te laten. Jouw pad leidt naar je doel.

Waarom ben jij hier?

Wat is jouw doel?

Wil jij het grootste potentieel uit jezelf naar boven halen, en jouw flow helemaal pakken? Doe dan mee met onze Mastermind. In een half jaar werken we toe naar jouw missie en visie, pakken we jouw nog onzichtbare blokkades aan, leer je over het verbeteren van jouw team om jou in flow te brengen, bespreken we wanneer je wat kunt bereiken en zetten we doelen hoe je dat kunt doen. Geïnteresseerd? Boek hier een vrijblijvend online gesprek. Je ontvangt dan direct een Talent Dynamics test ter waarde van €80 gratis.

Wat fijn dat je al tot hier hebt doorgelezen. Wil jij dan ook nog even de tijd nemen om hieronder op te schrijven, zo vanuit je eerste gedachte, wat jouw doel is waarom jij hier bent? Je zou er zomaar een ander mee kunnen inspireren!

Rijk …

Zoals altijd … Geniet van je werkdag.

Roosmarijn

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top