GeoBuzz Geo-Informatie Nederland

GeoBuzz GIN geodomein

Over iets nieuws doen en uit je comfortzone

Het was me het GeoBuzz wel. Niet alleen was het voor het eerst dat het GeoBuzz congres werd gehouden. Spannend voor de organisaties Geo-Informatie Nederland (GIN) en Geo Business Nederland. Ook waren het voor mij persoonlijk twee enerverende dagen. In deze column neem ik jullie mee in mijn persoonlijke ervaringen. Voor het avondprogramma lag de vraag aan mij om tijdens het netwerkdiner op het podium geïnterviewd te worden door De Speld. De strekking van de mail van de organisatie was: we zoeken drie visionair en uitgesproken gasten, waarvan ten minste één vrouw.

De Speld bij GeoBuzz

Wat een eer, natuurlijk is dat een ja! Ik neem je mee in mijn gedachtegang. Ik help geo-afdelingen zichtbaar zijn voor hun afnemers/klanten. Om hun producten en diensten binnen hun organisaties en daarbuiten te presenteren. Dus ja, dit aanbod kan ik niet anders dan aannemen. Aan de andere kant weerhoudt iets mij…. Voorzichtig probeer ik bij mezelf af te pellen wat dat is. Podiumvrees? Of is het alleen uit mijn comfortzone stappen wat uiteraard onwennig is? Ik merk dat al hoewel het spannend is het ook leuk is om te doen.

Interviewen

Even nadenken over de vorm. Geïnterviewd worden op een podium. Het moet niet gaan om mij maar om wat ik doe. Graag tussen de mensen. En mijn werk is luisteren naar mensen (ongeacht functie van die persoon, dus zowel medewerkers als leidinggevenden). Dat vertalen en in de vorm van advies weer teruggeven aan een organisatie. Vaak word ik onder de noemer van ‘specialist’ bij een organisatie gehaald. Mijn uitleg bij zo’n organisatie is dan vaak dat de kennis niet zozeer bij mij ligt maar waarschijnlijk al in de organisatie zelf. Door middel van interviews geven mensen mij daar inzage in. Door dit bij meer organisaties te doen wordt het mogelijk hen advies te geven op grond van hun eigen antwoorden en die van andere (collega)organisaties.

Die lijn doortrekkend is het voor mij eigenlijk logischer om de vragen van de interviewer niet op het podium te beantwoorden maar in de zaal en vooral mèt de zaal.

Podiumvrees?

Is het podiumvrees? Nee, is mijn voorzichtige conclusie. Aangetrokken als coach bij een organisatie probeer ik mensen in hun kracht te zetten. Heel logisch om dat dan ook bij mijzelf te doen en vanuit mijn kracht mee te doen aan het programma van De Speld. De Speld Live is zoals ze zichzelf aankondigen: ‘Een zakelijke nieuwsshow van monumentale proporties, uniek in eenvoud en toch meedogenloos complex.’ Ze zijn bekend van bijzondere nieuwsberichten in de Volkskrant en sinds deze week ook iedere dag korte filmpjes bij PAUW. De prikkelende nieuwsberichten van De Speld komen altijd als van zelf naar mij toe doordat diverse mensen in mijn netwerk de speldberichten delen via sociale media. Kijk, dan ben je goed bezig als het gaat om zichtbaarheid!

 GeoBuzz avondprogramma

Ik hou van interactie en dankzij het vertrouwen van de kanjers van De Speld mocht ik als interviewer in hun show samen met hen een discussie voeren op de vloer met het publiek. Misschien wel de leukste opmerking die we uit het publiek ophaalden kwam van de enige Belg:

“Allé, hier in Nederland is maar een 10% van deze sector vrouw, maar jullie laten wel 100% van de tijd de vrouwen het woord voeren vanavond”.

Ook dag 2 van GeoBuzz was voor mij enerverend omdat ik aan de Algemene Leden Vergadering van GIN zou worden voorgedragen als nieuw bestuurslid. Hierover meer in de volgende column.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top