Hoe organiseer je een evenement?

hoe organiseer je een evenement Geodomein

Ik was van plan je in deze column te vertellen hoe je een evenement organiseert. Maar ik kan het niet. Ik hoe organiseer je een evenement Geodomein
kan het niet omdat ik op zoek ben naar woorden. Mensen die mij kennen zullen weten dat ik meestal prima uit mijn woorden kan komen. Ken je dat, dat je verwonderd bent, verbaasd bent, en geraakt wordt door iets wat je meemaakt? Dat je ergens ‘geen woorden voor hebt’? Ik neem je mee…

Ik had je willen vertellen over de bijeenkomsten die twee regio’s van Geo Informatie Nederland (GIN) de afgelopen weken organiseerden. En hoe ik hen vanuit het mijn bestuursfunctie als Regiocoördinator mocht begeleiden en enthousiasmeren. En hoe ik hen zag groeien.

Vorig jaar ging de GIN Oost bijeenkomst niet door omdat er maar zes aanmeldingen waren. Ik trof het team Oost gedesillusioneerd aan toen ik hen begin dit jaar voor het eerst ontmoette. Diverse voorbereidingssessies volgden. Er kwamen nieuwe teamleden bij. Alle voorbereiding werd beloond. Dit jaar organiseerden ze een zeer succesvol Geo Startup Event waar meer dan 80 man een heel boeiende en plezierige avond beleefden. Apetrots was ik. Niet geweest? Niet getreurd: van de pitches van de Geo Startups zijn filmpjes gemaakt. Je vindt ze op mijn YouTube platform.

Ik had je willen vertellen over GIN West die zeer goede sprekers met goede verhalen wist te programmeren. De deelnemers werden meegenomen in de wereld van 3D, GIS en BIM in de Mainport Rotterdam. Veel van de organisatie van deze bijeenkomst lag bij een zeer beperkt aantal mensen. Ik heb het hele team een workshop beloofd waarin we zullen kijken naar hun individuele talenten, zodat ieder voortaan kan doen waar hij goed in is. Zodat de organisatie volgend jaar niet alleen voor de schermen maar ook áchter de schermen een succes is.

Ik had je willen vertellen hoe je een event organiseert. Maar ik kan het niet omdat ik in mijn buik zit in plaats van in mijn hoofd. En dat denkt lastig na… Dat komt omdat ik vorig weekend bij een van de meest bijzondere bijeenkomsten was die ik heb meegemaakt. Eentje waar acht vreemden voor altijd verbonden werden. Alsof ze met elkaar één spinnenweb maakten, met acht draden. Hoe meer er eentje beweegt, hoe sterker het plakkerige web. Verbonden door een onderwerp en georganiseerd door iemand die er eigenlijk niet van houdt in het middelpunt te staan. Toch wist deze persoon precies te doen wat nodig was voor een succesvol event. Iedereen die er was, was daar vanuit intuïtie. Verbonden voor even, maar misschien wel voor het leven.

Sinds deze bijeenkomst ben ik op zoek naar woorden.

Ik had je willen vertellen hoe je een evenement organiseert. Maar ik kan het niet, want ik heb geen woorden. Ik sluit daarom af met woorden van een ander die ik deze week in ontvangst mocht nemen: “De GIN-regio’s krijgen een boost. Dat is wat ik noem het ‘Roosmarijn-effect'” aldus Peter Hoogwerf, Voorzitter Geo Informatie Nederland.

Gelukkig kan ik je wel verwijzen naar hoofdstuk 10 van mijn e-book “In 10 stappen zichtbaar in het geodomein” uit 2014, waar ik mensen in de geo-sector wél een hele hoop praktische tips gaf hoe je een evenement organiseert. Het e-book is op dit moment hier nog te downloaden.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marien

Mooi dat je zo gegrepen kan worden, gelukkig zijn de bijeenkomsten waar naast inhoud emotie en contact een rol spelen

Scroll naar top