Doen wat je leuk vindt

leuk over ons geodomein founders story

Doe jij wat je leuk vindt?leuk over ons geodomein founders story

De wereld is jouw domein

De naam Geodomein refereert naar de ‘wereld is jouw domein’. Het is afgeleid van het woord geografie. We leven in een wereld waar zoveel mensen zoekende zijn, terwijl we de mogelijkheid hebben om zo ongeveer ieders locatie te bepalen met een mobiele telefoon. In de wereld van nu is het misschien wel het belangrijkste om te snappen wat jouw plek in de wereld is. Zodat je je eigen route kunt vinden en jouw positieve impact kunt leveren in de wereld.

Nederland is niet plat

Vroeger als jong meisje fietste ik langs de weilanden in de binnenduinrand waar ik woonde en verwonderde me over de lage -maar als je goed keek- duidelijk herkenbare glooiingen in het weiland. Tijdens mijn studie fysische geografie in de jaren ‘90 leerde ik dat dit strandwallen genoemd werden. In de treinritten richting de universiteit deelde ik mijn verwondering over het ogenschijnlijk vlakke landschap dat langs gleed met reisgenoten. Nederland is niet plat. Onder het oppervlak liggen verhalen verborgen. In de jaren daarna is de wereld steeds gehaaster geworden. Soms lijkt het wel of we de verbinding met onze omgeving aan het verliezen zijn en de weg kwijt zijn.

Geodomein quote Leonard CohenVerandermanagement

In 2013 richtte ik Geodomein op zodat ik elke dag kan doen wat ik leuk vind. Bij klanten merkte ik dat er ook veel verhalen onder de oppervlakte verborgen liggen. Door mijn interviews in het kader van bijvoorbeeld verandermanagement bij overheden en het bedrijfsleven was ik geschokt door hoe vaak mensen werk zien als ‘gewoon werk’. Passieloos. ‘Omdat het moet’. Het meest illustratieve voorbeeld vind ik nog steeds een werknemer die mij vertelde hoeveel boterhammen ze nog moest smeren tot aan haar pensioen…

 

“There is a crack in everything – that’s where the light gets in” (Leonard Cohen

De kracht van het gebrokene

Gaandeweg de jaren verschoof mijn werk meer en meer naar het coachen van teams om hen te begeleiden op hun route naar hun ware potentieel. En om organisaties met een positieve mentaliteit te helpen. Net als de Japanners die barsten in aardewerk zien als een onderdeel van de geschiedenis ervan. Ik herken schoonheid in gebroken dingen en geloof dat je kracht uit pijn kan putten. Japans’ ‘Kintsukuroi’ of ‘Kintugi’ is de kunstvorm waarbij ze met goudverf scheuren in gebroken aardewerk en keramische voorwerpen benadrukken. Zij hebben het dus over “de kracht van het gebrokene”. Samen met onze Geodomein Gidsen zie ik verborgen potentieel en faciliteer ik anderen graag om hun talenten te vinden. Want waarom zou je de moeilijke weg kiezen als je ook jouw pad van minste weerstand kunt volgen?

Leuk!

Kortom, wij zeggen:

“Do what you like | Like what you do”

Nieuwsgierig hoe jij jouw weg naar de minste weerstand kan vinden? Check de Talent Dynamics test. Deze brengt in kaart wat het dichtst bij je ligt en jou het minste energie kost. Ik heb ervaren dat het erg verhelderend werkt in je team, in je werk en ook in je privéleven.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top