Doelen stellen persoonlijk leiderschap

doelen stellen persoonlijk leiderschap

Doelen stellen

Creëer één gewoonte per keer.

Vorig jaar besloot ik op 8 januari om voortaan elke werkdag om 5u op te staan en de dag te starten met het beantwoorden van negen vragen. Later dat jaar voegde ik er de gewoonte aan toe de dag te starten met yoga en meditatie en daarna de vragen te beantwoorden. Nu voeg ik er de gewoonte aan toe bij het beantwoorden rekening te houden met de maanstanden.

Gewoonte vormen

Het duurt gemiddeld 66 dagen voor een gewoonte zich gevormd heeft tot een automatisme. Maak het jezelf niet te moeilijk. Verandering begint bij jouw keuze en start met iets kleins. Een lijst met goede voornemens, kansloos. Wat is je goede voornemen? Één tegelijk.

Laat TIJD je nieuwe actie inslijten tot gewoonte. Geef jezelf tijd.

Mijlpalen stellen

Los van de nieuwe gewoonte is de jaarwisseling een mooi moment om terug te kijken naar de mijlpalen die je als organisatie gesteld hebt en nieuwe plannen te maken voor het volgende jaar. Een moment van reflectie. Ik neem je mee:

Top 10 mijlpalen 2018

 1. Ons Geodomein team breidde zich uit tot zes mensen in de vaste kern, waarvan twee in dienst, met daaromheen een flexibele schil en een Buitengewoon Bijzondere Raad.
 2. Het doel van de transitie van Geodomein was om meer organisaties te kunnen helpen. Voor 2018 was de opgave om het aantal organisaties te vertienvoudigen van 3 naar 30. We konden in 2018 in totaal 35 organisaties, bedrijven en ondernemers helpen met onze team- en individuele programma’s. Voorbeelden van organisaties zijn de gemeenten Tilburg, Purmerend en Haarlemmermeer, de Aeres Hogeschool, het Martiniziekenhuis, Nedgraphics en het Kadaster. Daarnaast inspireerden we vele mensen met twee nieuwe e-books ‘Breng je team in kaart’ en ‘Breng jezelf in kaart’.
 3. Ik werd door het Entrepreneurs Institute gecertificeerd als Performance Consultant, Master Trainer en Global Partner van Talent Dynamics en Wealth Dynamics voor Nederland en België.
 4. Ik ontwikkelde vanuit onze meest succesvolle workshops een gaaf jaarprogramma waar we deze maand mee starten.
 5. We tekenden een samenwerking met ATAIRU om een zeer succesvol jaarprogramma voor Authentiek Leiderschap te gaan geven dat al door duizenden leiders van meer dan 100 bedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Azië is doorlopen. Bedrijven die dit programma reeds afnemen zijn bijvoorbeeld Google, Heineken, Hewlett-Packard, IBM, NN, Microsoft en Vodafone.
 6. Privé bouwden we zelf een duurzaam huis in het groene Friesland met daarbij een ruim kantoor voor Geodomein waar ik elke dag in verbinding kan zijn met de natuur en genieten van rust en ruimte en waar werkplekken zijn voor teamleden.
 7. Ik integreerde in de loop van het jaar vele nieuwe gewoonten in mijn leven die mijn gezondheid ten goede kwamen, variërend van het opstaan om 5 uur, yoga, meditatie als ook het Ayurvedische koken en het stoppen met alcohol. En ik leerde wat het effect van het in flow cq. uit flow zijn is op een lichaam en mocht dit bij mijzelf ervaren.
 8. Ik sta bekend om mijn gedrevenheid, enthousiasme en openheid en ervoer dat dit ook kwetsbaarheid met zich mee brengt. Ik leerde dat dit bij mij past en dat ik liever geraakt wordt dan dat ik mijn kernwaarden aanpas. In samenwerking met mijn relaties, partners en met mijn teamleden werk ik altijd vanuit volledig vertrouwen.
 9. Ik reisde naar prachtige plekken in de wereld zoals Zuid-Afrika en Bali om in verbinding te komen met gevoelige en doelgerichte ondernemers die net als ik een sociaal doel hebben om de wereld een stukje mooier te maken. Ik ontving een Dynamo award van GeniusU voor beste internationale creatieve ondernemer, werd gevraagd voor een film, en werd #Nr.7 op de wereldwijde lijst van internationale Mentors.
 10. Geodomein vierde haar eerste lustrum en samen brachten de teller eind 2018 op 6.953 mensen wiens ogen we weer hebben mogen laten stralen.

doelen stellen van 3 naar 30 klanten Geodomein

Visie voor vijf jaar

We starten in het tweede jaar van ons vijfjarenplan om eind 2022 in totaal 100.000 paar straalogen te hebben bewerkstelligd. Het thema voor het komende jaar is: “de ruggengraat”, waarbij onze jaarprogramma’s de belangrijkste basis vormen waar deelnemers hun persoonlijk leiderschap kunnen ontwikkelen. Onze top tien doelen ondersteunen dit thema:

Top 10 doelen 2019

 1. Het aantal organisaties, bedrijven en ondernemers die we kunnen helpen groeit dit jaar tot 100. Net als vorig jaar komen organisaties die iets hebben gedaan graag bij ons terug voor een vervolgtraject.
 2. Ons team stabiliseert zich tot een vaste kern van zes teamleden met daaromheen een flexibele schil en een buitengewone raad van in totaal 11 mensen.
 3. We breiden ons programma Verandering Realiseren eind 2019 uit over de grenzen van Nederland en België naar vijf andere landen en sluiten partnerschappen voor deze uitbreiding.
 4. Ik kies binnen Geodomein voor een cultuur waarin elk teamlid elke dag kan doen wat hij of zij het allerleukste vindt. Waarbij we niet werken met functieprofielen, -schalen, urenschrijven en verplichtte taken. Daarentegen werken we met talent, passies, missie en visie, mijlpalen, lessen en doelen, prioriteiten en uitdagingen. Het team is zelfsturend waarbij ieder teamlid leider is van een eigen promotie en zelf het benodigde team samenstelt. Als directeur ben ik ook teamlid in de promoties van mijn teamleden.
 5. Ook binnen alle groepsprogramma’s blijf ik me 1-op-1 met al onze deelnemers verbinden door bijvoorbeeld hun familiesysteem in kaart te brengen of door het begeleiden van een organisatie-opstelling.
 6. Vanuit mijn leerdoelen sta ik elke 1 á 2 maanden op een podium waarbij ik gepassioneerd mag vertellen over ons werk om mensen vanuit hun talent in hun kracht te zetten en vertel hoe teams beter kunnen samenwerken.
 7. We verzorgen in 2019 vier jaarprogramma’s in een organisatie-overstijgend formaat waarbij we teamleden, managers en ondernemers die willen veranderen begeleiden met het in kaart brengen van zichzelf, hun visie, systeem, data, hun team en hun authentieke leiderschap.
 8. We lanceren ons eerste Summer School programma om leiders in een pressure cooker formaat klaar te stomen tot leiders van hun eigen talent.
 9. Daarnaast starten we met Geodomein educatie, waarbij we docenten leren hoe ze het talent van scholieren vroegtijdig in kaart kunnen brengen zodat ook zij op jonge leeftijd al bij hun intentie komen en de juiste vakken kiezen en datgene gaan studeren wat bij hun talent past en wat ze echt leuk vinden.
 10. Tot slot verdubbelen we in 2019 met veel plezier de teller van het aantal paar ogen dat we hebben mogen laten stralen tot 14.000.

Kortom ik heb zin in 2019!

Heb je tot hier doorgelezen dan heeft het voor jou waarschijnlijk ook zin om voor jezelf een jaaroverzicht te maken. De volgende vragen kunnen je wellicht helpen:

Leerdoelen en lessen

1. Waar ben ik terugkijkend op 2018 dankbaar voor?
2. Waar heb ik het meeste van geleerd?
3. Welk doel/doelen heb ik in 2018 behaald?
4. Wat is de mooiste gebeurtenis?
5. Waarin ben ik het meeste gegroeid (welke leerdoelen heb ik gehaald)?
6. Wat is me overkomen wat ik niet leuk vind? Wat is de les daarachter?
7. Wat laat ik achter in 2018?

Doelen stellen

En dan vooruitkijkend naar dit jaar kun je de volgende vragen beantwoorden:
1. Waar ben ik toegewijd toe?
2. Hoe toegewijd ben ik?
3. Wat is mijn intentie?
4. Wat is mijn wens?
5. Waarom ben ik hier?
Deze zijn afgeleid van de negen vragen die ik mijzelf elke werkdag stel, ik heb ze in zijn geheel eerder met je gedeeld in deze column.

Geniet van je werkjaar!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top