Dit is een liefdesbrief aan de baas van mijn vriendin…

Heb je werknemers lief Geodomein

Huh? Ja echt.

Heb jij je werknemers lief? Lees dan ook even mee.

Dus, komt ie:

Lieve baas van mijn vriendin*…

Gister, woensdagavond verzuchtte mijn vriendin toen ze ’s avonds bij mij in de bank dook: “hèhè, nog 1 dagje en dan is het weer weekend.” Mijn hart zou na zo’n opmerking waarschijnlijk een blij sprongetje moeten maken, maar maar voor mij voelt juist als een domper op de feestvreugde.

En dan bedoel ik geen domper omdat ik een dag langer moet werken, omdat ik in tegenstelling tot mijn vriendin op vrijdag wel werk. Nee. Ik vind het juist heerlijk dat ik op woensdag pas halverwege ben en nog de hele donderdag en vrijdag aan de slag mag.

Ik denk dan dus: “gelukkig is het nog geen weekend!”

Als ik dat hard op zeg dan kijken mensen me wel eens bezorgd aan en vragen ze of ik niet gelukkig ben, het thuis niet helemaal lekker gaat of dat ik geen gezin heb of zo. Nee hoor, ik heb een fantastische man en kinderen en ik geniet erg van het weekend.

En nee, ik heb ook niet veel te veel werk wat af moet en dat ik aan het stressen ben om alles in de week af te krijgen. Om 17u gaat bij mij de deur van het kantoor dicht en dan ben ik er voor mijn gezin.

Maar ik geniet ook erg van werken. Het lijkt wel of er een taboe op rust. 70% van de mensen schijnt zijn of haar werk niet leuk te vinden. Dus dan zit ik bij de minderheid.

Nou is het mijn doel om samen met mijn team 100.000 mensen te laten stralen door weer werk te doen wat ze leuk vinden. Komt det even goed uit.

Maar nou komt het, lieve baas van mijn vriendin -sorry voor dit lange intro, ik hoop dat ik je aandacht nog heb:

Elke week stellen we de teller weer bij op de website van het aantal mensen die we weer hebben kunnen laten stralen.

Maar dan komt mijn vriendin bij mij thuis uitgeblust op de bank crashen omdat ze weer eens een dag offertes heeft zitten uitschrijven op kantoor in plaats van dat ze er op uit heeft kunnen gaan en haar talent heeft mogen inzetten voor jouw bedrijf om met mensen te kletsen over de fantastische mooie producten die jullie allemaal in de toko hebben.

Dan baal ik, begrijp je dat, baas van mijn vriendin?

Het is mijn doel om mensen te laten stralen doordat ze werk doen wat ze leuk vinden. Maar mijn eigen vriendinnetje straalt niet elke dag.

Daar ben ik dus wel een beetje klaar mee, baas van mijn vriendin.

En omdat ik zelf niet het verkooptalent heb van mijn vriendin, en vooral al mijn creativiteit gebruik om iedereen te inspireren om te doen wat ze leuk vinden moet ik nog wat aan je opbiechten aan jou, lieve baas van mijn vriendin.

Ik heb alle teamleden van jouw werknemer -mijn vriendin- een talententest cadeau gedaan, zodat ze van elkaar kunnen zien wat hun talenten zijn en het werk zo kunnen verdelen binnen het team, zodat iedereen doet waar hij of zij het meeste talent voor heeft. En dat ze voor datgene waar ze minder goed in zijn en waar ze ook meer energie voor nodig hebben juist een collega kunnen vragen -je raadt het misschien al- die daar juist daar weer wel blij van wordt. Zo worden ze blij van elkaar en kunnen ze samen productiever werken. Snap je.

Lief hè, uit eigen zak betaald. Niet heel zakelijk, maar met het hart op de juiste plaats vertel ik je dit op deze dag van de liefde. En met een hoger doel, namelijk die straalogen van mijn vriendin begrijp je. En ook omdat mijn vriendin ontzettend veel geholpen heeft in ons team, (waar ze op zich al blij van werd want wij vroegen haar in het hart van haar talent om ons te helpen).

Afijn.

Wat ik dus wil zeggen:

Bij de schilder bladdert de verf van de daklijst en de dokter ziet niet dat zijn eigen kind ziek is. En ik wil dus toch juist wel stralende ogen zijn bij de mensen die bij ons thuis komen.

En, baas van mijn vriendin, ik ben nog een stapje verder gegaan, ik heb jouw manager op de werkvloer, de leidinggevende van mijn vriendin, aangeboden dat ik het team gratis een workshop wil komen geven die ik normaal tegen betaling bij MT’s van grote bedrijven houd. Een twee uur durende ‘proeverij’ waarin ik laat zien wat het nut is van het weten van het talent van de teamleden. En wat dit voor waanzinnige resultaten geeft voor productiviteit en effectiviteit en niet te vergeten stress reductie en verhoogd werkplezier.

Maar, baas van mijn vriendin, de leidinggevende wil eerst even met mij praten. En laatst moest hij de afspraak alweer afzeggen. Dit gaat nu al een paar maanden zo. En weet je, dit zegt mij dus al wat over het werkklimaat beste baas van mijn vriendin.

Beste baas van mijn vriendin, ik sta te popelen om die proeverij te verzorgen want het zijn allemaal super toffe mensen met prachttalent, talent dat erg nuttig is voor jouw bedrijf.

Nou heb ik eind van de maand weer een afspraak staan met die leidinggevende. Maar beste baas van mijn vriendin, misschien is het goed als jij ook bij die afspraak aanwezig bent. Of beter nog, dat we op dat moment meteen die proeverij inplannen en dat jij er dan zelf ook bij bent en kunt ervaren wat het is.

Wat denk je er van? Hebben we een date? Je laat me toch niet zitten hè met Valentijn.

Tot slot, lieve baas van mijn vriendin wil ik me nog even richten op mijn vriendin, vind je dat goed?

Lieve vriendin, dank je wel dat je het afgelopen half jaar je talent af en toe op je vrije dag wilde inzetten voor mijn trainingsorganisatie Geodomein! Zowel ik als de rest van het team zijn je dankbaar voor je talent om te communiceren, te verbinden, je sales inzicht en de grapjes waar jij als extroverte zo heerlijk mee weg komt. We hebben een hoop lol gehad. Ik hoop deze week het contract te tekenen met ons nieuwste teamlid die we mede dankzij jouw hebben gevonden. Dan kan jij weer andere dingen doen. Zo wens ik je heel veel lekkere dagen golfen op je vrije dag en -natuurlijk, ik blijf het toch zeggen-: geniet van je werkdag!

Heb jij je werknemers lief? Laat ze dan doen wat ze leuk vinden.

*Ehm nog dit: elke vergelijking met bestaande personen berust soms op toeval, en soms ook helemaal niet :-)

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top