29 februari: geluksvogel ben jij!

29 februari geluksvogel geodomein

Ik ben een geluksvogel!

Ik mag een dag extra werken. Hoe vaak denk ik niet: “ik zou willen dat er meer dagen in de week zitten”. Op 29 februari is het zo ver! Dan doe ik wat ik leuk vind. Gezien het enorme aantal reacties op mijn LI-column “do what you like, like what you do” en de Nederlandse variant denk ik dat er meer mensen zijn die dat willen. Dus mijn vraag aan jou is: wat voor leuks ga jij op 29 februari doen?

Schrikkeljaar

Eens kijken, een schrikkeljaar. Hoe zat het ook al weer? Opeens zit ik weer in de aardrijkskunde schoolbank van Mr. Nobbe. Een schrikkeljaar heeft 366 dagen, ingevoerd om te voorkomen dat de kalenderjaren te veel gaan afwijken van het tropisch jaar. Het tropisch jaar is de tijd die de aarde nodig heeft om in haar baan om de zon van lentepunt naar lentepunt te draaien. Dit is niet exact 365 dagen, maar 5 uren, 48 minuten en 45,1814 seconden langer. Een schrikkeldag valt op 29 februari en komt in de gregoriaanse kalender voor in elk jaar dat deelbaar is door 4, met uitzondering van eeuwjaren. Tot zover de aardrijkskundeles.

Lente

29 februari is de laatste dag voor de meteorologische lente begint. Ik visualiseer dat dit de áfsluitende dag zal zijn van 2 maanden van griep en aanverwante ellende in mijn gezin. Vanaf maart beginnen wij na vier keer achter elkaar ziek zijn door griep in het gezin aan onze weg naar de lente. Ik denk terug aan de opmerking van één van mijn opdrachtgevers de afgelopen week die vond dat ik te weinig zichtbaar ben geweest in de afgelopen periode. Dat klopt wel. Die kwam best aan, aangezien de slogan van mijn bedrijf is ‘ben jij al zichtbaar?’

Community Manager

Terwijl die opdrachtgever dat zei, lag mijn jongste ondertussen op de bank met 40 graden koorts. Alhoewel werk nooit voor het gezin mag gaan, wilde ik mijn telefonische afspraak met vier van mijn opdrachtgevers niet afzeggen. Ik voelde me in tweestrijd. Ik verkoop niet graag ‘nee’ bij geodomein. Vandaar dat ik heb besloten dat het geodomein er een nieuw gezicht bij krijgt zodat het werk van geodomein ook los van mij altijd door kan gaan. Daarover zeker later meer.

Visualisatie

Terug naar jou. Wat ga jij doen op 29 februari? Durf jij het te visualiseren en te doen? Visualiseren is je iets in gedachten voorstellen. Doe even mee, het hoeft maar heel even te duren. Sluit je ogen. Ontspan je lichaam helemaal. Adem een aantal keren in door je neus en uit door je mond. Adem helemaal tot onder in je buik. In je fantasie ga je nu hier vandaan… Je wilt naar buiten, om even lekker uit te waaien.

Het is er prachtig weer voor. De lucht is helder blauw, met wat kleine witte wolkjes… Er staat een stevige bries die de wolkjes voortduwt langs het hemelsblauw. De wind waait je hoofd leeg. In de verte zie je de deur van je kantoor. Je zet een stap. Wat zou jij het liefste doen? Je zet nog een stap. En bij elke stap die je zet kom je dichter bij die deur. Wat als je nou eens een afdelingsoverleg zou overslaan vandaag? Wat als je in dat uur zou doen wat je ècht leuk vind op je werk. Wat zou dat dan zijn?

Geluksvogel. Ik wens je een fijne 29 februari.

Laat je weten wat jij gaat doen op #Happy29februari?

Foto (midden) bron: stembevrijding Alkmaar, foto onder heARTsongpainting.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan

Mooie beeldspraak. Ik ga lekker werken aan mijn onderneming ipv in mijn onderneming. Plannen uitwerken en producten ontwikkelen.
Dank je wel voor deze extra dag.

Wim van Oosterhout

Ik ga lekker aanwijs halen bij Patersven, met mijn mentor Henk.

Mark Nankman

Toen ik dit las, was ik de schuifdeuren van het Vitens-kantoor al lang voorbij, en zit ik op deze bonusdag toch al weer achter een beeldscherm. Buiten straalt de dag me tegemoet, maar dat deed ze gisteren ook en heb ik er toen maximaal van geprofiteerd zodat ik deze dag met ruim opgeladen accu en een helder hoofd start. Ik voel de creativiteit letterlijk bruisen in mijn aderen. Vandaar dat deze woorden praktisch als vanzelf uit mijn vingers vloeien. En dat is nog maar het begin van deze dag. Ik voel dat ik verschil ga maken vandaag. Ik wens jou… Lees verder »

Gerard

Ik streef er naar om iedere dag een paar schrikkelminuten in te bouwen. En één keer per week een schrikkeluur. Werkt prima. Zo hoef ik niet 4 jaar te wachten voor de broodnodige reflectie en kan ik iedere dag genieten van het besef, dat ik (eigenlijk wij allemaal hier in Nederland) ongelofelijke geluksvogels zijn :-)

Scroll naar top