29 februari

29 februari geodomein

Ik ben een geluksvogel!

Ik mag een dag extra werken. Hoe vaak denk ik niet: “ik zou willen dat er meer dagen in de week zitten”. Op 29 februari is het zo ver! Dan doe ik wat ik leuk vind. Gezien het enorme aantal reacties op mijn LI-column “do what you like, like what you do” en de Nederlandse variant denk ik dat er meer mensen zijn die dat willen. Dus mijn vraag aan jou is: wat voor leuks ga jij op 29 februari doen?

Schrikkeljaar

Eens kijken, een schrikkeljaar. Hoe zat het ook al weer? Opeens zit ik weer in de aardrijkskunde schoolbank van Mr. Nobbe. Een schrikkeljaar heeft 366 dagen, ingevoerd om te voorkomen dat de kalenderjaren te veel gaan afwijken van het tropisch jaar. Het tropisch jaar is de tijd die de aarde nodig heeft om in haar baan om de zon van lentepunt naar lentepunt te draaien. Dit is niet exact 365 dagen, maar 5 uren, 48 minuten en 45,1814 seconden langer. Een schrikkeldag valt op 29 februari en komt in de gregoriaanse kalender voor in elk jaar dat deelbaar is door 4, met uitzondering van eeuwjaren. Tot zover de aardrijkskundeles.

Lente

29 februari is de laatste dag voor de meteorologische lente begint. Ik visualiseer dat dit de áfsluitende dag zal zijn van 2 maanden van griep en aanverwante ellende in mijn gezin. Vanaf maart beginnen wij na vier keer achter elkaar ziek zijn door griep in het gezin aan onze weg naar de lente. Ik denk terug aan de opmerking van één van mijn opdrachtgevers de afgelopen week die vond dat ik te weinig zichtbaar ben geweest in de afgelopen periode. Dat klopt wel. Die kwam best aan, aangezien de slogan van mijn bedrijf is ‘ben jij al zichtbaar?’

Community Manager

Terwijl die opdrachtgever dat zei, lag mijn jongste ondertussen op de bank met 40 graden koorts. Alhoewel werk nooit voor het gezin mag gaan, wilde ik mijn telefonische afspraak met vier van mijn opdrachtgevers niet afzeggen. Ik voelde me in tweestrijd. Ik verkoop niet graag ‘nee’ bij geodomein. Vandaar dat ik heb besloten dat het geodomein er een nieuw gezicht bij krijgt zodat het werk van geodomein ook los van mij altijd door kan gaan. Daarover zeker later meer.

Visualisatie

Terug naar jou. Wat ga jij doen op 29 februari? Durf jij het te visualiseren en te doen? Visualiseren is je iets in gedachten voorstellen. Doe even mee, het hoeft maar heel even te duren. Sluit je ogen. Ontspan je lichaam helemaal. Adem een aantal keren in door je neus en uit door je mond. Adem helemaal tot onder in je buik. In je fantasie ga je nu hier vandaan… Je wilt naar buiten, om even lekker uit te waaien.

Het is er prachtig weer voor. De lucht is helder blauw, met wat kleine witte wolkjes… Er staat een stevige bries die de wolkjes voortduwt langs het hemelsblauw. De wind waait je hoofd leeg. In de verte zie je de deur van je kantoor. Je zet een stap. Wat zou jij het liefste doen? Je zet nog een stap. En bij elke stap die je zet kom je dichter bij die deur. Wat als je nou eens een afdelingsoverleg zou overslaan vandaag? Wat als je in dat uur zou doen wat je ècht leuk vind op je werk. Wat zou dat dan zijn?

Geluksvogel. Ik wens je een fijne 29 februari.

Laat je weten wat jij gaat doen op #Happy29februari?

Foto (midden) bron: stembevrijding Alkmaar, foto onder heARTsongpainting.